Σύγχρονα μέσα μετάδοσης πληροφοριών και η χρήση των οπτικών ινών στα σύγχρονα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα

Μπαντής, Βασίλειος Δ. (2013) Σύγχρονα μέσα μετάδοσης πληροφοριών και η χρήση των οπτικών ινών στα σύγχρονα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
EI23_2013.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (3MB)

Abstract

Η παρούσα εργασία ασχολείται με τη φύση και τη χρήση των οπτικών ινών στα σύγχρονα τηλεπικοινωνικά δίκτυα, καθώς και με λειτουργικά ζητήματα των οπτικών δικτύων. Οι οπτικές ίνες αποτελούν, σύμφωνα με την τρέχουσα βιβλιογραφία, το πιο αξιόπιστο και ποιοτικό μέσο μετάδοσης της πληροφορίας. Για το λόγο αυτό κρίθηκε απαραίτητη η αναφορά στον τρόπο κατασκευής και χρήσης τους στα σύγχρονα οπτικά δίκτυα. Παράλληλα, σε μια προσπάθεια εμβάθυνσης στο ζήτημα της λειτουργίας των οπτικών δικτύων, γίνεται αναφορά στον τρόπο μεταφοράς του πρωτοκόλλου IP (Internet Protocol) στο επίπεδο της οπτικής διαίρεσης πολυπλεξίας μήκους κύματος (Wavelength-Division Multiplexing) WDM. Πιο συγκεκριμένα, αν και τα WDM δίκτυα έρχονται να καλύψουν τις σύγχρονες απαιτήσεις ως προς τον όγκο του εύρους ζώνης, οι παροχείς υπηρεσιών αναζητούν ένα πιο ευέλικτο σχήμα λειτουργικής διαχείρισης του και ευκολότερης πρόσβασης σε αυτό, αναδεικνύοντας την ανάγκη επίλυσης ζητημάτων διαχείρισης της κίνησης και αποτελεσματικής οπτικής μεταγωγής, τα οποία αποτελούν και αντικείμενο συζήτησης στην παρούσα εργασία. Τέλος, η τεράστια αύξηση της διαδικτυακής κίνησης οδήγησε στην αναζήτηση ενός οικονομικού, διαλειτουργικού και ικανού για τη μεταφορά πολλαπλών τύπων δεδομένων οπτικού δικτύου. Το παθητικό οπτικό δίκτυο Ethernet (Ethernet Passive Optical Network-EPON) ανάγεται σε έναν προσοντούχο υποψήφιο για το δίκτυο πρόσβασης επόμενης γενιάς και για το λόγο αυτό αναλύεται ο τρόπος λειτουργίας του και οι δυνατότητες αναβάθμισής του.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Μπαλάση Κωνσταντία
Uncontrolled Keywords: Οπτική ίνα, Οπτικό δίκτυο, Πολυπλεξία Διαίρεσης Μήκους Κύματος (WDM), Διαχείριση κίνησης, Οπτική μεταγωγή, Ethernet οπτικό. παθητικό δίκτυο (EPON)
Subjects: Ο > Οπτικές επικοινωνίες
Τ > Τηλεπικοινωνία
Τ > Τηλεπικοινωνιακά συστήματα
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ (Καστοριά)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 23 Nov 2020 10:01
Last Modified: 23 Nov 2020 10:02
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10693

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top