Η τεχνολογία της επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality) και οι εφαρμογές που μπορεί να έχει στην ξενάγηση σε μουσεία

Παπαζήσης, Φώτιος (2013) Η τεχνολογία της επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality) και οι εφαρμογές που μπορεί να έχει στην ξενάγηση σε μουσεία. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
EI18_2013.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (2MB)

Abstract

Η τεχνολογία των υπολογιστικών συστημάτων έχει διεισδύσει σε πολλούς διαφορετικούς τομείς. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ανάπτυξη, παρουσιάζει ο τομέας της επαυξημένης πραγματικότητας ο οποίος μπορεί να έχει εφαρμογή σε πολλούς κλάδους. Η επαυξημένη πραγματικότητα, αποτελεί ένα αναπτυσσόμενο πεδίο τα τελευταία χρόνια στον τομέα της εικονικής πραγματικότητας. Ένα σύστημα επαυξημένης πραγματικότητας προσθέτει ένα γραφικό μοντέλο στον πραγματικό χώρο, δημιουργώντας στο χρήστη την ψευδαίσθηση της συνύπαρξης πραγματικού και εικονικού κόσμου. Σκοπός της παρούσας πτυχιακής, είναι η κατανόηση της τεχνολογίας αυτής και η αναφορά και εξήγηση των προγραμμάτων και συσκευών που χρησιμοποιούνται σε αυτήν. Επίσης, αναλύονται οι πλατφόρμες δημιουργίας εφαρμογών επαυξημένης πραγματικότητας και παρουσιάζονται εφαρμογές της σε διεθνή μουσεία. Τα συμπεράσματα που προκύπτουν καταδεικνύουν την χρησιμότητα της σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους της πατρίδας μας.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Σινάτκας Ιωάννης
Uncontrolled Keywords: Επαυξημένη πραγματικότητα, Επαυξημένη ξενάγηση, Εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας, Επαυξημένο μουσείο.
Subjects: Ε > Εικονική πραγματικότητα
Μ > Μουσεία
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ (Καστοριά)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 19 Nov 2020 08:51
Last Modified: 19 Nov 2020 08:51
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10688

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top