Επίλυση ολοκληρωμάτων με μεθόδους αριθμητικής ανάλυσης και ανάπτυξης λογισμικού σε περιβάλλον Matlab για τους σπουδαστές των τμημάτων του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας (Παράρτημα Καστοριάς)

Τάλλης, Δημήτριος (2013) Επίλυση ολοκληρωμάτων με μεθόδους αριθμητικής ανάλυσης και ανάπτυξης λογισμικού σε περιβάλλον Matlab για τους σπουδαστές των τμημάτων του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας (Παράρτημα Καστοριάς). BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
EI16_2013.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Το MATLAB παρέχει ένα δυναμικό, εύχρηστο και ανοικτό υπολογιστικό περιβάλλον για υλοποίηση επιστημονικών εφαρμογών σε ένα μεγάλο φάσμα γνωστικών πεδίων, όπως στη Γραμμική Άλγεβρα, τη Στατιστική, τα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά, την Αριθμητική Ανάλυση, την Επεξεργασία Σημάτων και Εικόνας, τη Θεωρία Ελέγχου. Έχει υλοποιηθεί σε πολλές λειτουργικές πλατφόρμες (όπως Windows, Macintosh OS και Unix) και σε δύο βασικές εκδόσεις, την επαγγελματική και την εκπαιδευτική (student edition). Εκτελεί από απλούς μαθηματικούς υπολογισμούς έως και προγράμματα με εντολές παρόμοιες εκείνων που υποστηρίζει μία γλώσσα προγραμματισμού υψηλού επιπέδου. Συγκεκριμένα, εκτελεί απλές μαθηματικές πράξεις αλλά εξίσου εύκολα χειρίζεται μιγαδικούς αριθμούς, δυνάμεις, ειδικές μαθηματικές συναρτήσεις, πίνακες, διανύσματα και πολυώνυμα. Μπορεί επίσης να αποθηκεύει και να ανακαλεί δεδομένα, να δημιουργεί και να εκτελεί ακολουθίες εντολών και να σχεδιάζει γραφικά. Η παρούσα πτυχιακή εργασία αποσκοπεί στην εφαρμογή του Matlab στην Αριθμητική Ανάλυση.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Μαυρατζάς Στυλιανός
Uncontrolled Keywords: Αριθμητική ολοκλήρωση, Ολοκληρώματα, Εφαρμοσμένα μαθηματικά, Αριθμητική ανάλυση, Επεξεργασία σημάτων και εικόνας, Θεωρία ελέγχου.
Subjects: Γ > Γλώσσες προγραμματισμού (Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές)
Λ > Λογισμικό εφαρμογών - Ανάπτυξη
M > MATLAB
Μ > Μαθηματική στατιστική
Μ > Μαθηματικός προγραμματισμός
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ (Καστοριά)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 19 Nov 2020 07:23
Last Modified: 19 Nov 2020 07:23
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10686

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top