Ανάλυση και ποιοτικός έλεγχος εμφιαλωμένων οίνων

Κοκκινίδου, Αντωνία (2020) Ανάλυση και ποιοτικός έλεγχος εμφιαλωμένων οίνων. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
FG8_2020.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Σκοπός της πτυχιακής, κατά το διάστημα των πειραμάτων, ήταν αρχικά η εξοικείωση μου στον χώρο του εργαστηρίου και εν συνεχεία στις πειραματικές τεχνικές και μεθόδους πάνω στον ποιοτικό έλεγχο των εμφιαλωμένων οίνων. Σκοπός κατά τη διάρκεια της συγγραφής της, ήταν η επιπλέον κατάρτιση γνώσεων όσον αφορά τον οίνο από το αρχικό του στάδιο, που είναι η παραλαβή των σταφυλιών, μέχρι το τελικό στάδιο, που είναι πλέον ένα έτοιμο προς κατανάλωση προϊόν. Στο πειραματικό στάδιο προμηθεύτηκα πέντε δείγματα οίνων, εκ των οποίων τα δύο ήταν λευκά, τα δύο ροζέ και ένα ερυθρό, με διαφορετική συγκέντρωση σακχάρων ώστε να διεξαχθούν διαφορετικά αποτελέσματα. Τα πειράματα που ανέλαβα αφορούν την περιεκτικότητα του κάθε οίνου σε θειώδη ανυδρίτη, την οξύτητά τους (ολική, πτητική, ενεργός), την μέτρηση του χρώματός τους, τον προσδιορισμό του αλκοολικού τους βαθμού, την % τέφρα και την αλκαλικότητα της τέφρας, % υγρασία τους και τον προσδιορισμό των φαινολικών συστατικών τους.

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: Οίνος, Οινοποίηση, Αλκοολική ζύμωση, Ποιοτικός έλεγχος, Αναλύσεις ποιοτικών χαρακτηριστικών οίνου
Subjects: Ο > Οίνος και οινοποιία
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 06 Nov 2020 11:58
Last Modified: 06 Nov 2020 11:58
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10669

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top