Χατζημιχαήλ, Ιωάννης (2002) Η βιολογική καταπολέμηση εχθρών και ασθενειών των κηπευτικών στο θερμοκήπιο. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Text
fp17_2002.pdf Restricted to Registered users only Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives. Download (4MB) |
Abstract
Οι μέθοδοι καλλιέργειας οι οποίες είναι πιο φιλικές προς το περιβάλλον εφαρμόζονται σταδιακά σε μεγαλύτερες εκτάσεις. Η βιολογική καλλιέργεια είναι μια από αυτές τις μεθόδους. Στο πρώτο κεφάλαιο αναφέρονται οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται για να χαρακτηρίζεται ένα προϊόν βιολογικό, πως γίνεται ο έλεγχος της σωστής εφαρμογής της μεθόδου καλλιέργειας και πως ο καταναλωτής μπορεί να αναγνωρίσει αν ένα προϊόν είναι βιολογικό. Η πιο σημαντική προϋπόθεση για να χαρακτηριστεί ένα προϊόν βιολογικό είναι να μην ανιχνεύονται σε αυτό ουσίες με υπολειμματική δράση, που σημαίνει ότι αποκλείεται η χρήση των χημικών εντομοκτόνων, μυκητοκτόνων που εφαρμόζονται στις συμβατικές καλλιέργειες. Η αντιμετώπιση των εχθρών και των ασθενειών γίνεται με μεθόδους που δεν επιβαρύνουν το προϊόν και το περιβάλλον. Για την αντιμετώπιση των εχθρών των καλλιεργειών χρησιμοποιούνται αρπακτικά και παρασιτικά έντομα, ακάρεα, νηματώδεις, εντομοπαθογόνοι μύκητες και ιοί. Στο δεύτερο κεφάλαιο γίνεται γενική αναφορά στους ωφέλιμους οργανισμούς που χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση των εντόμων, καθώς επίσης και στα μέτρα που λαμβάνονται για την πρόληψη ή τον περιορισμό των προσβολών από αυτά.
Item Type: | Thesis (BSc) |
---|---|
Corporate Creators: | Στεφανής Δημήτριος |
Uncontrolled Keywords: | Βιολογική καλλιέργεια, Καταπολέμηση με εντομοφάγα έντομα, Καταπολέμηση με νηματώδεις |
Subjects: | Β > Βιολογικά προϊόντα Φ > Φυτά - Ασθένειες |
Divisions: | Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Φυτικής Παραγωγής (Φλώρινα) |
Depositing User: | Προσωπικό Καταθετηρίου |
Date Deposited: | 23 Mar 2015 14:40 |
Last Modified: | 01 Apr 2015 08:13 |
URI: | http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/1058 |
Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)
View Item |