Η εφαρμογή νέων τεχνολογιών στον ξενοδοχειακό κλάδο

Αγγελίδης, Σταύρος and Τσιρώνης, Ανδρόνικος (2019) Η εφαρμογή νέων τεχνολογιών στον ξενοδοχειακό κλάδο. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
LX37_2019.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι η ανάδειξη των νέων τεχνολογιών ως βασικό στοιχείο της λειτουργίας του ξενοδοχειακού κλάδου. Οι ανάγκες των ταξιδιωτών πλέον έχουν αλλάξει και αναζητούν καταλύματα με παροχές σαν να βρίσκονται στο σπίτι τους. Η πτυχιακή αποτελείται από τέσσερα κεφάλαια. Στο πρώτο κεφάλαιο αναλύεται διεξοδικά η χρήση των ιστοσελίδων metasearch και η συνεισφορά τους στις κρατήσεις των ξενοδοχείων. Είναι γνωστό πως πλέον οι κρατήσεις γίνονται επί το πλείστων on line. Επιπλέον, στο ίδιο κεφάλαιο εξετάζεται μία νέα τάση που κυριαρχεί στο χώρο της φιλοξενίας, οι τουριστικές κατοικίες τύπου Airbnb. Στο κεφάλαιο δύο παρουσιάζεται η τεχνολογία blockchain στις υπηρεσίες του ξενοδοχειακού κλάδου, ενώ μέχρι πρότινος την είχαμε συνδέσει με τα Bitcoin. Η χρήση του cloud για άριστη οργάνωση και επικοινωνία μεταξύ του προσωπικού μιας ξενοδοχειακής μονάδας και η λειτουργία φωνητικής ανταπόκρισης προς εξοικονόμηση χρόνου και άμεσης ανταπόκρισης στα ερωτήματα ή απορίες των εν δυνάμει πελατών. Στο τρίτο κεφάλαιο γίνεται μία προσέγγιση στο ξενοδοχειακό marketing που καθημερινά εξελίσσεται μέσω των δεδομένων που αντλούνται από το chatbot, από την αξιοποίηση δεδομένων των πλατφόρμων metasearch και του ψηφιακού περιεχομένων των ξενοδοχείων που στη μάχη των κρατήσεων χρησιμοποιούν κάθε νέα τεχνολογική καινοτομία. Στο τέταρτο κεφάλαιο συναντάμε απόψεις των ειδικών του κλάδου για άμεση και προσοδοφόρα βελτίωση μίας ξενοδοχειακής μονάδας. Υπάρχουν αναφοράς στη σωστή διαχείριση, έλεγχο της on line φήμης, παροχές που προσελκύουν τους ταξιδιώτες, διαφοροποιήσεις που κάνουν μοναδικό ένα ξενοδοχείο και κανόνες για άριστη χρήση των Social media.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Σαριαννίδης Νικόλαος
Uncontrolled Keywords: Ξενοδοχειακός κλάδος, Ξενοδοχειακό marketing, Ιστοσελίδα metasearch, Τεχνολογία blockchain, Cloud, Social media marketing
Divisions: Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας > Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής (Κοζάνη)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 01 Oct 2020 07:21
Last Modified: 01 Oct 2020 07:21
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10547

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top