Technical companies support in mining lignite using internet technologies

Ευθυμιόπουλος, Κωνσταντίνος Χ. (2013) Technical companies support in mining lignite using internet technologies. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
EI1_2013.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Η παρούσα πτυχιακή εργασία, στηρίχθηκε σε πραγματικά γεγονότα και δεδομένα. Επιλύει ένα πραγματικό πρόβλημα με χρήση τεχνολογιών διαδικτύου. Υπήρξε ενημέρωση και βοήθεια από εταιρία που δραστηριοποιείται στα χωματουργικά. Το πρόβλημα που επιλύεται, έχει να κάνει με την καταγραφή δρομολογίων φορτηγών και ανάλογων φορτώσεων εκσκαφέων, για τα οποία και αποζημιώνονται από την εργολήπτρια εταιρία οι ιδιοκτήτες τους. Η δραστηριότητα λαμβάνει χώρα στους χώρους εξόρυξης λιγνίτη, στα ορυχεία της ΔΕΗ. Η καταγραφή είναι επιθυμητό να γίνεται σε πραγματικό χρόνο και να πραγματοποιείται άμεσα από τους σημειωτές, που είναι επιφορτισμένοι για το σκοπό αυτό, από απόσταση. Ανάγκη λοιπόν προέκυψε για την επίλυση με ανάλογες τεχνολογίες διαδικτύου, εφαρμογής κινητού τηλεφώνου, server και βάσης δεδομένων. Επιλέχθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν για την ποιότητα, αξιοπιστία και ελεύθερη προμήθειά τους οι τεχνολογίες : - Yii framework - WampServer, με ενσωματωμένες την MySQL, php - Dhtml, JavaScript, Css - Phonegap, για κατασκευή adroid application κινητού τηλεφώνου Κύριο ρόλο έπαιξε το yii framework, το οποίο είναι σύγχρονο, δυναμικό και ευέλικτο. Η πλούσια και εμπεριστατωμένη του υποστήριξη και τεκμηρίωση μου επέτρεψε την συγγραφή κώδικα που ήταν απαραίτητος. Το όλο project εγκαταστάθηκε σε server στο διαδίκτυο και το adroid application σε κινητό τηλέφωνο και λειτουργεί στην πραγματικότητα. Θα μπορούσε με βελτιώσεις και επεκτάσεις να χρησιμοποιηθεί σαν εφαρμογή σε εταιρία. Δοκιμές πάντως έγιναν με πραγματικά στοιχεία από εταιρικό προσωπικό με εμπειρία στο αντικείμενο.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Σταμπουλτζής Μιχαήλ
Uncontrolled Keywords: Server, Client, Client-server, 3-TIER ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ, Server Web Development, SQL DataBase, PHP, Yii framework, MVC, HTML, CSS, JavaScript, PhoneGap, Gii, Model, Controller, View, Action, Adroid app.
Subjects: Α > Ασύρματη επικοινωνία, Συστήματα της
Β > Βάσεις δεδομένων
Κ > Κινητά συστήματα επικοινωνίας
Κ > Κινητή τηλεφωνία
Λ > Λογισμικό εφαρμογών - Ανάπτυξη
Τ > Τηλεπικοινωνία
Τ > Τηλεπικοινωνιακά συστήματα
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ (Καστοριά)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 25 Sep 2020 09:40
Last Modified: 25 Sep 2020 09:40
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10525

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top