Η χρήση των ψηφιακών μέσων για την επικοινωνία στις δημόσιες επιχειρήσεις = The use of digital media for communication in public businesses

Καλενδέρη, Αθανασία-Κυριακή (2020) Η χρήση των ψηφιακών μέσων για την επικοινωνία στις δημόσιες επιχειρήσεις = The use of digital media for communication in public businesses. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
DMC11_2020.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (8MB)

Abstract

Η παρακάτω εργασία εντάσσεται στο ερευνητικό πλαίσιο για την ανάπτυξη των ψηφιακών μέσων που κάνουν χρήση οι Δημόσιες Επιχειρήσεις στη Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα δημιουργήθηκε με σκοπό να ερευνηθεί, εάν οι Δημόσιες Επιχειρήσεις όπως οι Δ.Ε.Υ.Α. (Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης) της Ελλάδας, χρησιμοποιούν τα ψηφιακά μέσα και τα εργαλεία της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, όπως επίσης και σε τι βαθμό εκμεταλλεύονται τις δυνατότητές τους. Σκοπός της χρήσης τους είναι η καλύτερη δυνατή ενημέρωση και εξυπηρέτηση των Δημοτών με ένα πάτημα από το κινητό ή τον υπολογιστή τους. Επίσης, ερευνάται και το κατά πόσο διασυνδέονται με τα συστήματα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της χώρας. Στόχος της έρευνας είναι να διαπιστωθεί η κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην χώρα όσον αφορά την ψηφιακή ανάπτυξη των Δημόσιων επιχειρήσεων, να εντοπιστούν και να καταγραφούν οι ελλείψεις και οι δυσκολίες αλλά και να γίνουν προτάσεις για βελτίωση τους. Ακόμη, πραγματοποιείται μια συγκριτική έρευνα σε μια από τις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης κάθε περιφέρειας. Η επιλογή του Δήμου που θα εξεταστεί η ιστοσελίδα της αρμόδιας Δ.Ε.Υ.Α., έχει να κάνει με την μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη της Περιφέρειας. Τα ερωτήματα που απασχόλησαν την έρευνα έχουν να κάνουν με το επίπεδο εκσυγχρονισμού των ιστοσελίδων, με την προώθηση των εργαλείων που προάγουν την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, όπως τα social media και τέλος με το αν οι ίδιες οι ιστοσελίδες είναι κατασκευασμένες με φιλικό περιβάλλον για όλου τους χρήστες. Τα αποτελέσματα της συγκριτικής - ποιοτικής αυτής έρευνας εξετάσθηκαν και οδήγησαν σε μερικά ενδιαφέροντα συμπεράσματα. Αυτά είναι πως το επίπεδο ψηφιακού εκσυγχρονισμού στην χώρα μας είναι μέτριο και πως κατά τον σχεδιασμό αυτών των ιστοσελίδων δεν δόθηκε η κατάλληλη επαγγελματική προσοχή, ώστε να ανταποκρίνονται σε ένα φιλικό και αλληλεπιδραστικό περιβάλλον για τους χρήστες, αλλά και να μπορούν να αποδώσουν στο έπακρο όλα τα οφέλη από την χρήση εργαλείων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Τέλος, με βάση τις πληροφορίες και τα συμπεράσματα που αντλήθηκαν από τις έρευνες, ακολουθούν όλα τα βήματα για τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη μιας ενδεικτικής πρότασης-πρότυπου ιστοσελίδας, με σκοπό να προάγει την γρήγορη ενημέρωση των Δημοτών, την εύκολη και ευχάριστη χρήση της ιστοσελίδας για γρήγορη και αποτελεσματική εξυπηρέτηση αλλά και για την καλύτερη δυνατή διασύνδεση με την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Γιαννακοπούλου Αναστασία
Uncontrolled Keywords: Διαδίκτυο, Παγκόσμιος ιστός, Δ.Ε.Υ.Α, Εμπειρία χρήστη, Ανάπτυξη ιστοσελίδας, Wix, Δημοτικές επιχειρήσεις, Τοπική αυτοδιοίκηση.
Subjects: Η > Ηλεκτρονική διακυβέρνηση
Ι > Ιστοσελίδες - Σχεδίαση
Κ > Κοινωνικά δίκτυα
Τ > Τοπική αυτοδιοίκηση
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας ΤΕ (Καστοριά)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 08 Jul 2020 09:07
Last Modified: 08 Jul 2020 09:07
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10352

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top