Μεταβολή των ποιοτικών χαρακτηριστικών ελαιολάδου μετά τον αρωματισμό του με μέντα

Μαυρίδου, Νικολέτα (2020) Μεταβολή των ποιοτικών χαρακτηριστικών ελαιολάδου μετά τον αρωματισμό του με μέντα. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap11_2020.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (2MB)

Abstract

Σκοπός της παρούσας εργασίας ήταν η μελέτη της μεταβολής των ποιοτικών χαρακτηριστικών, του ολικού φαινολικού περιεχομένου και της αντιοξειδωτικής ικανότητας, εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου τον νομό Χαλκιδικής, μετά τον αρωματισμό του, με αποξηραμένη μέντα από την περιοχή της Φλώρινας. Τα δείγματα του ελαιόλαδου τοποθετήθηκαν σε σκουρόχρωμες φιάλες των 500 mL και προστέθηκε αποξηραμένη μέντα σε περιεκτικότητα 10 %, 20 %, 30 %, 40%. Τα δείγματα τοποθετήθηκαν στο σκοτάδι για 5 μήνες, ενώ αναδέυονταν σε τακτά χρονικά διαστήματα. Για τον έλεγχο των ποιοτικών χαρακτηριστικών των δειγμάτων, προσδιορίστηκαν: η οξύτητά τους, ο αριθμός υπεροξειδίων, οι σταθερές Κ232 και Κ270, η περιεκτικότητα τους σε καροτένια και χωροφύλλες. Επιπλέον προσδιορίστηκαν το ολικό φαινολικό περιεχόμενο των δειγμάτων με τη μέθοδο Folin–Ciocalteu καθώς και η αντιοξειδωτική τους ικανότητα με τη μέθοδο ABTS.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Παπαδάκη Χαρίκλεια
Uncontrolled Keywords: Ελιά, Ελαιόλαδο, Μέντα
Subjects: Ε > Ελαιόλαδο
Ε > Ελιά
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 07 Jul 2020 10:58
Last Modified: 07 Jul 2020 10:58
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10343

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top