Ευφυείς οδικές μεταφορές. Εφαρμογή στην διαχείριση στόλου οχημάτων = Intelligent road transports. Fleet management application

Σαραντουλάκης, Τίτος (2015) Ευφυείς οδικές μεταφορές. Εφαρμογή στην διαχείριση στόλου οχημάτων = Intelligent road transports. Fleet management application. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
EI127_2015.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (3MB)

Abstract

Οι οδικές μεταφορές είναι ο τρόπος μέσω του οποίου αγαθά ή άνθρωποι μεταφέρονται από το ένα μέρος στο άλλο με τη χρήση του οδικού δικτύου. Με το πέρασμα των χρόνων, οι οδικές μεταφορές αντιμετωπίζουν ολοένα και περισσότερα προβλήματα, όπως υψηλό ποσοστό ατυχημάτων, κυκλοφοριακή συμφόρηση, ατμοσφαιρική ρύπανση λόγω των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα, κ.λπ. Στην προσπάθειά τους να δώσουν λύσεις σε όλα αυτά τα θέματα, οι ερευνητές ενσωμάτωσαν τις τεχνολογίες πληροφόρησης και επικοινωνιών στον τομέα των μεταφορών δημιουργώντας αυτό που αποκαλείται σήμερα ως Ευφυείς Οδικές Μεταφορές. Η ιδέα ενός ολοκληρωμένου ευφυούς συστήματος μεταφορών είναι μια καινοτομία στο χώρο των μεταφορών και παίζει ζωτικό ρόλο στο να ξεπεραστούν τα προβλήματα στον κόσμο της παγκοσμιοποίησης που ζούμε σήμερα. Σκοπός της πτυχιακής αυτής εργασίας είναι να γίνει μια αναφορά στην τωρινή κατάσταση που παρουσιάζει η μεγάλη ποικιλία των τεχνολογιών, των εφαρμογών και των διαφορετικών περιοχών εφαρμογής των Συστημάτων Ευφυών Μεταφορών. Επιπλέον, εξετάζεται με περισσότερη λεπτομέρεια το πώς τα συστήματα αυτά εφαρμόζονται στη διαχείριση στόλου οχημάτων, τόσο του επιβατικού όσο και του εμπορευματικού.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Σινάτκας Ιωάννης
Uncontrolled Keywords: Εμπορευματικές μεταφορές, Επιβατικές μεταφορές, Οδικές μεταφορές, Συστήματα Ευφυών Μεταφορών.
Subjects: Μ > Μεταφορές - Τεχνολογικές καινοτομίες
Τ > Τεχνολογία της πληροφορίας
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ (Καστοριά)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 04 Jun 2020 11:35
Last Modified: 04 Jun 2020 11:35
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10292

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top