Δημιουργία GUI στο Matlab για την επίλυση γραμμικών εξισώσεων

Λαμπίδης, Αθηνόδωρος (2019) Δημιουργία GUI στο Matlab για την επίλυση γραμμικών εξισώσεων. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
EI54_2019.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (4MB)

Abstract

Το αντικείμενο της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι η μελέτη και επίλυση προβλημάτων της αριθμητικής ανάλυσης με χρήση του μαθηματικού λογισμικού MATLAB στο γραφικό περιβάλλον εργασίας GUI που αυτό παρέχει. Στην εργασία καλύπτονται οι ενότητες της διαχείρισης διανυσμάτων και πινάκων, οι πράξεις μεταξύ πινάκων, η εύρεση της ορίζουσας και του αντίστροφου ενός πίνακα και η επίλυση γραμμικών εξισώσεων και συστημάτων γραμμικών εξισώσεων. Στα πρώτα κεφάλαια παρουσιάζονται οι δυνατότητες του γραφικού περιβάλλοντος του MATLAB, ο τρόπος λειτουργίας του και οι τρόποι σύνθεσης των διαφόρων γραφικών στοιχείων ελέγχου σε ένα ενιαίο παραθυρικό περιβάλλον. Στην συνέχεια διερευνώνται οι δυνατότητες που παρέχει το MATLAB στο πεδίο της αριθμητικής ανάλυσης με περισσότερο προχωρημένα χαρακτηριστικά όπως οι διάφορες κατηγορίες συναρτήσεων και ο ολοκληρωτικός λογισμός. Τέλος επιλύονται πολλά προβλήματα σε παραθυρικό περιβάλλον με ανάλυση και παρουσίαση των λύσεων με επεξηγηματικές εικόνες που ταιριάζουν καλύτερα στην διαδικασία του οπτικού προγραμματισμού.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Καλογηράτου Ζαχαρούλα
Uncontrolled Keywords: GUI, GUIDE, Αριθμητική ανάλυση, Γραμμικές εξισώσεις, Σύστημα γραμμικών εξισώσεων, Μέθοδος επίλυσης Gauss.
Subjects: M > MATLAB
Μ > Μαθηματικά
Μ > Μαθηματικός προγραμματισμός
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ (Καστοριά)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 04 Jun 2020 11:14
Last Modified: 04 Jun 2020 11:14
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10291

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top