Κωστίδου, Μαρία and Ψούνη, Αναστασία (2020) Η επίδραση της προσθήκης Sideritis Scardica στο σιτηρέσιο αυγοπαραγωγών ορνίθων στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των αυγών. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Text
epeap7_2020.pdf Restricted to Registered users only Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives. Download (1MB) |
Abstract
Η παρούσα πτυχιακή εργασία εξετάζει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των αυγών ορνίθων κλωβοστοιχείας στο σιτηρέσιο των οποίων είχε προστεθεί αποξηραμένο τσάι του βουνού (Sideritis scardica) σε ποσότητα 1% και 2% σε σχέση με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των αυγών από τη μεταχείριση μάρτυρες. Τα αυγά εξετάστηκαν ως προς το βάρος τους και τα βάρη των επιμέρους συστατικών τους (κέλυφος, λεύκωμα, λέκιθος), το χρώμα της λεκίθου, την περιεκτικότητα της λεκίθου σε καροτενοειδή και τα ολικά στερεά των επιμέρους συστατικών αυγού (λεύκωμα, λέκιθος). Τα αποτελέσματα της παρούσης εργασίας έδειξαν ότι η προσθήκη αποξηραμένου τσαγιού του βουνού στο σιτηρέσιο αυγοπαραγωγών ορνίθων δε βελτίωσε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των παραγόμενων αυγών.
Item Type: | Thesis (BSc) |
---|---|
Corporate Creators: | Κασαπίδου Ελένη |
Uncontrolled Keywords: | Όρνιθες αυγοπαραγωγής, Τσάϊ βουνού Sideritis scardica, Αυγά, Ποιοτικά χαρακτηριστικά |
Subjects: | Α > Αυγοπαραγωγικές μονάδες Π > Πτηνά - Διατροφή |
Divisions: | Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων (Φλώρινα) |
Depositing User: | Προσωπικό Βιβλιοθήκης |
Date Deposited: | 14 Apr 2020 08:46 |
Last Modified: | 14 Apr 2020 09:18 |
URI: | http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10254 |
Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)
View Item |