Η αξιοποίηση των ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών προγραμμάτων στο Νομό Καστοριάς και η συνεισφορά τους στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου και στην καταπολέμηση της ανεργίας. Μια μελέτη εφαρμογής στην εκτίμηση των πολιτών της Καστοριάς

Βασιλείου, Αγγελική Ν. (2019) Η αξιοποίηση των ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών προγραμμάτων στο Νομό Καστοριάς και η συνεισφορά τους στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου και στην καταπολέμηση της ανεργίας. Μια μελέτη εφαρμογής στην εκτίμηση των πολιτών της Καστοριάς. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
IT11_2019.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (968kB)

Abstract

Ως μάνα, εργαζόμενη, σπουδάστρια, αλλά κυρίως ως ελληνίδα γυναίκα που ζει και δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, θέλησα να κατανοήσω καλύτερα όλα τα οικονομικά γεγονότα που λαμβάνουν χώρα τα τελευταία δέκα χρόνια στη χώρα μου. Η Πτυχιακή Εργασία που ακολουθεί αφορά τη μελέτη της υπάρχουσας οικονομικής κατάστασης και της μελλοντικής ανάπτυξης του Nομού Καστοριάς. Μιας περιοχής στην οποία βρέθηκα για να εργαστώ ως δημόσιος υπάλληλος, επηρεασμένη από τα οικονομικά γεγονότα που δρουν άμεσα και καταλυτικά στις καθημερινές ζωές των συνανθρώπων μου αλλά και στη δική μου που πορεύεται αμετάκλητα σ’ αυτή τη ζωή με την οικογένεια που δημιούργησα πριν από δώδεκα χρόνια. Στα πλαίσια αυτής της εργασίας, πραγματοποιήθηκε και μία έρευνα από την οποία προκύπτουν κάποια συμπεράσματα σχετικά με την εκτίμηση που έχουν οι κάτοικοι της περιοχής για να ξεπεραστεί σε τοπικό επίπεδο η οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα μας τα τελευταία δέκα χρόνια. Διατυπώνονται κάποιες προτάσεις που μπορούν εάν υιοθετηθούν και υλοποιηθούν να συμβάλλουν στην οικονομική πρόοδο του νομού και να διαψεύσουν, σε τοπικό τουλάχιστον επίπεδο, τις δυσοίωνες προβλέψεις για το μέλλον της χώρας από πολλούς και διάφορους ειδικούς ή μη. Μια σκληρή πραγματικότητα που απειλεί τόσο την επιβίωση σε προσωπικό επίπεδο αλλά κυρίως σε εθνικό.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Μονοβασίλης Θεόδωρος
Uncontrolled Keywords: Καστοριά, Νομός Καστοριάς, Οικονομικές συνθήκες, Ανάπτυξη, Επιχειρήσεις, Χρηματοδοτήσεις.
Subjects: Α > Ανεργία
Α > Απασχόληση
Χ > Χρηματοδοτήσεις - Ευρωπαϊκή Ένωση, Χώρες της
Ε > Επιχειρήσεις - Χρηματοδότηση
Ο > Οικονομική ανάπτυξη
Ο > Οικονομική κρίση
Divisions: Πρώην Αυτόνομα Τμήματα > Τμήμα Διεθνούς Εμπορίου (Καστοριά)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 16 Jan 2020 12:59
Last Modified: 16 Jan 2020 13:01
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10197

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top