Σύγκριση σχεσιακών και NoSQL συστημάτων διαχείρισης βάσεων δεδομένων

Μαλαμίδου, Τερψιχόρη-Άννα (2019) Σύγκριση σχεσιακών και NoSQL συστημάτων διαχείρισης βάσεων δεδομένων. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
EI36_2019.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (3MB)

Abstract

H παρούσα εργασία αποτελεί μια συγκριτική μελέτη μεταξύ των σχεσιακών συστημάτων διαχείρισης βάσεων δεδομένων MySQL και Oracle XE και των NoSQL συστημάτων διαχείρισης βάσεων δεδομένων MongoDB και ArangoDB, με βασικό κριτήριο τον χρόνο εκτέλεσης τριών διεργασιών: της μαζικής εισαγωγής, της διαχείρισης, και της διαγραφής δεδομένων. Σκοπός της εργασίας είναι, να συγκρίνει τα σχεσιακά και NoSQL συστήματα μεταξύ τους ως προς τον απαιτούμενο χρόνο για την εκτέλεση των διεργασιών έτσι ώστε να εξάγει συμπεράσματα για το κατά πόσο τα σχεσιακά συστήματα διαχείρισης βάσεων δεδομένων μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της σημερινής ψηφιακής εποχής που ζούμε, αλλά και το κατά πόσο τα NoSQL συστήματα διαχείρισης βάσεων δεδομένων είναι κατάλληλα να αντικαταστήσουν τα σχεσιακά συστήματα, οδηγώντας την εξέλιξη των βάσεων δεδομένων σε μια νέα εποχή.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Καραμάνου Αρετή
Uncontrolled Keywords: Σχεσιακά συστήματα διαχείρισης βάσεων δεδομένων, RDBMS, NoSQL συστήματα διαχείρισης βάσεων δεδομένων, NoSQL, MySQL, Oracle XE, MongoDB, ArangoDB, JAVA, NetBeans.
Subjects: Β > Βάσεις δεδομένων
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ (Καστοριά)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 15 Jan 2020 10:39
Last Modified: 15 Jan 2020 10:39
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10193

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top