Τζώτζη, Φανή (2003) Γάλα υψηλής παστερίωσης: η σχέση του με τις σύγχρονες διατροφικές ανάγκες. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Text
epeap27_2003.pdf Restricted to Registered users only Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives. Download (220kB) |
Abstract
Το γάλα είναι η πρώτη και αποκλειστική τροφή των νεογνών των θηλαστικών. Το γάλα χρησιμοποιείται σαν τροφή του ανθρώπου από τους προϊστορικούς χρόνους. Σε αντίθεση με τα θηλαστικά, που για να ικανοποιήσουν τις διατροφικές τους ανάγκες χρησιμοποιούν μόνο το μητρικό τους γάλα για λίγες μόνο ημέρες ή μήνες μετά τη γέννησή τους, ο άνθρωπος χρησιμοποιεί το γάλα και άλλων θηλαστικών και μάλιστα σ' όλες τις ηλικίες. Ο άνθρωπος ως διατροφή του χρησιμοποιεί το γάλα της αγελάδας, του προβάτου και της κατσίκας.
Item Type: | Thesis (BSc) |
---|---|
Corporate Creators: | Νίκλης Νικόλαος |
Uncontrolled Keywords: | Γάλα (HACCP), Μέθοδοι παστερίωσης γάλακτος, Γάλα υψηλής παστερίωσης (H.T.S.T.), |
Subjects: | Γ > Γαλακτοκομικά προϊόντα - Βιομηχανία και εμπόριο Γ > Γαλακτοκομική μικροβιολογία Π > Ποιοτικός έλεγχος |
Divisions: | Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα) |
Depositing User: | Προσωπικό Καταθετηρίου |
Date Deposited: | 21 Mar 2015 19:37 |
Last Modified: | 01 Apr 2015 10:02 |
URI: | http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/1019 |
Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)
View Item |