Γενετικά τροποποιημένες ζωοτροφές στη διατροφή των παραγωγικών ζώων

Ηλιάδης, Ηρακλής-Βασίλειος (2019) Γενετικά τροποποιημένες ζωοτροφές στη διατροφή των παραγωγικών ζώων. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
zp1_2019.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (3MB)

Abstract

Στην σημερινή εποχή καταναλώνονται προϊόντα και παράγονται ζωοτροφές ορισμένες από τις οποίες προέρχονται από φυτικούς οργανισμούς που έχουν υποστεί την διαδικασία της γενετικής τροποποίησης ( Genetic modification ). Η πάροδος των ετών και των καλλιεργειών στα αγροτεμάχια είχε ως αποτέλεσμα να εκδηλωθούν ορισμένα προβλήματα στις αποδόσεις των φυτικών καλλιεργειών και την ομαλή φυσιολογίας τους.. Οι παράγοντες αυτοί είναι οι εξής : • Αρχικά, η χρησιμοποίηση των γεωργικών φαρμάκων σε υπερβολικές δόσεις λόγω άγνοιας των αγροτών. • Η μεταβολή των κλιματολογικών συνθηκών με την πάροδο των ετών το οποίο αποτελεί σημαντική παράμετρο. Αυτοί οι παράγοντες προκαλούν σημαντικές διακυμάνσεις που προκαλούν ζημίες στην εθνική οικονομία όλων των χωρών . Έτσι, οι επιστήμονες δεσμεύτηκαν ούτως ώστε με την χρήση της Βιοτεχνολογίας, των γνώσεων και τις τεχνολογικές μεθόδους που ανακαλύφθηκαν να επεξεργαστούν χάρη στην Γενετική Μηχανική τους φυτικούς οργανισμούς και να τους μετασχηματίσουν με τον κατάλληλο τρόπο και με ασφάλεια έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένας νέος οργανισμός ο οποίος θα παρουσιάσει ανθεκτικότητα, κατάλληλη προσαρμοστικότητα και υψηλές αποδόσεις συγκομιδής. Με λίγα λόγια η χρήση της Γενετικής Μηχανικής αποτελεί σημαντικό εργαλείο στα χέρια των επιστημόνων για να μελετήσουν το DNA του οργανισμού που προορίζεται για μελέτη και να οδηγηθεί στην βελτίωση του μετά από κατάλληλο μετασχηματισμό εισαγάγοντας ορισμένες φορές ξένα γονίδια άλλων οργανισμών σε αυτό . Αυτό έχει ως σκοπό το νέο γονίδιο που αντικαθιστά τον παλαιό να είναι ανθεκτικότερο και εύκολα προσαρμοστικό στις εξωγενείς συνθήκες του περιβάλλοντος που δοθούν για να αντιμετωπίσει. Πηγή : [Η απόδοση των Γενετικά Τροποποιημένων Αγροτικών Προϊόντων από την κοινωνία και η εικόνα που προωθούν οι οικολογικές οργανώσεις και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, Πτυχιακή Διατριβή, Ταξείδη Ευστρατία, 2013] Η μέθοδοι με τις οποίες πραγματοποιήθηκε η Γενετική τροποποίηση των φυτικών οργανισμών είναι η Τεχνολογία ανασυνδιασμένου DNA, η Μοριακή Γενετική , η Μοριακή Βιολογία, η Κυτταρολογία και η Βιοχημεία.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Γιάντσης Ιωάννης
Uncontrolled Keywords: Γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί, Βιολογικά τρόφιμα, Μεταλλαγμένα τρόφιμα, Οικολογική ανισορροπία, Ζιζανιοκτόνα, Μικροβιοκτόνα,
Subjects: Α > Αγροτικά ζώα
Δ > Διατροφή
Γ > Γενετικά μεταλλαγμένα τρόφιμα
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Ζωϊκής Παραγωγής (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 31 Oct 2019 11:15
Last Modified: 31 Oct 2019 11:15
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10162

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top