Αρτόγμου, Αντώνιος (2019) Μικροβιολογία του παστεριωμένου γάλακτος Μελέτη της ΟΜΧ. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Text
epeap14_2019.pdf Restricted to Registered users only Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives. Download (8MB) |
Abstract
Το γάλα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της διατροφής του ανθρώπου, από τα πρώτα κιόλας στάδια της ζωής του. Το γάλα αποτελείται σε μεγάλο ποσοστό από νερό, αλλά περιέχονται σε αυτό και διάφοροι υδατάνθρακες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία και κάποιο ποσοστό λίπους. Στην παρούσα πτυχιακή έγινε μια προσπάθεια εκτίμησης του πληθυσμού των μικροοργανισμών που μπορούν να αναπτυχθούν στο παστεριωμένο γάλα με τη τεχνική της μέτρησης της Ολικής Μεσόφιλης Χλωρίδας μετά το πέρας των δύο ημερών σε πέντε διαφορετικές επωνυμίες. Η καταμέτρηση του συνολικού φορτίου μικροβίων έγινε με την πρότυπη μέθοδο των τρυβλίων και τη δοκιμή καταμέτρησης της ΟΜΧ με τη συσκευή ΒΙΟ μ-TRAC.
Item Type: | Thesis (BSc) |
---|---|
Uncontrolled Keywords: | Ολικά Μεσόφιλη Χλωρίδα (ΟΜΧ), Πρότυπη Μέθοδος Τρυβλίων |
Subjects: | Γ > Γαλακτοκομική μικροβιολογία |
Divisions: | Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα) |
Depositing User: | Προσωπικό Βιβλιοθήκης |
Date Deposited: | 31 Oct 2019 07:32 |
Last Modified: | 31 Oct 2019 07:32 |
URI: | http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10155 |
Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)
View Item |