Η χρήση του βίντεο στην επικοινωνία. Δημιουργία διαφημιστικού βίντεο για το Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας με την χρήση προγραμμάτων σχεδίασης γραφικών και επεξεργασίας βίντεο

Ματθαίου, Ευγενία (2019) Η χρήση του βίντεο στην επικοινωνία. Δημιουργία διαφημιστικού βίντεο για το Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας με την χρήση προγραμμάτων σχεδίασης γραφικών και επεξεργασίας βίντεο. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
DMC27_2019.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (2MB)

Abstract

Το αντικείμενο της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι η περιγραφή και η ανάλυση της διαδικασίας, κατά την οποία δημιουργήθηκε η οπτικοακουστική παραγωγή διαφημιστικού βίντεο για το Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας. Οι στόχοι της παρούσας εργασίας ήταν, πρώτον, να παραχθεί ένα ενημερωτικό βίντεο, το οποίο θα έδινε την δυνατότητα σε νέους σπουδαστές αλλά και σε αυτούς που ήδη φοιτούν στο Τμήμα να ενημερωθούν για την δομή των σπουδών, τα μαθήματα που διδάσκονται και τις επαγγελματικές προοπτικές που προσφέρει η σχολή και δεύτερον, η εξοικείωση με ένα περιβάλλον πολυμέσων που αφορά την σχεδίαση γραφικών και την επεξεργασία βίντεο. Επομένως, για την καλύτερη και σαφέστερη ανάλυση του πρακτικού μέρους της εργασίας, η μεθοδολογία της εργασίας χωρίστηκε σε τρία μέρη, τα οποία αποτέλεσαν τα στάδια της παραγωγής του οπτικοακουστικού υλικού. Το πρώτο στάδιο είναι η φάση της προ-παραγωγής, κατά την οποία καταγράφθηκαν οι ανάγκες και οι λόγοι που συνέβαλλαν στην δημιουργία του βίντεο. Στο δεύτερο στάδιο, της παραγωγής, πραγματοποιήθηκε η διαδικασία δημιουργίας και συλλογής του ποιοτικού υλικού που θα συγκροτούσε το βίντεο. Το τρίτο και τελευταίο στάδιο, είναι η φάση της μετά-παραγωγής, το οποίο περιλαμβάνει την σύνθεση και την επεξεργασία του υλικού που συλλέχθηκε στο στάδιο της παραγωγής. Τέλος, μέσα από την διαδικασία παραγωγής του έργου, αλλά και την βιβλιογραφική επισκόπηση που προηγήθηκε για το θεωρητικό υπόβαθρο της παρούσας εργασίας, παραθέτονται τα βασικά συμπεράσματα και οι περιορισμοί ως προς την υλοποίηση του έργου.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Κλεφτοδήμος Αλέξανδρος
Uncontrolled Keywords: Online βίντεο, Ψηφιακή αφήγηση, Σχεδίαση γραφικών, Επεξεργασία βίντεο, Adobe Illustrator, Windows Movie Maker.
Subjects: Γ > Γραφικά - Ηλεκτρονικοί υπολογιστές
Ψ > Ψηφιακή τεχνολογία
Ψ > Ψηφιακό βίντεο
Ψ > Ψηφιακή επικοινωνία
Π > Πληροφορική - Τεχνολογία
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας ΤΕ (Καστοριά)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 26 Sep 2019 10:00
Last Modified: 26 Sep 2019 10:00
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10113

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top