Σχεδιασμός και ανάλυση μικροκυματικών interdigital ζωνοπερατών φίλτρων και προσομoίωση αυτού σε περιβάλλον Matlab

Μόσχου, Νικόλαος (2019) Σχεδιασμός και ανάλυση μικροκυματικών interdigital ζωνοπερατών φίλτρων και προσομoίωση αυτού σε περιβάλλον Matlab. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
EI10_2019.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (2MB)

Abstract

Ο σχεδιασμός και η ανάλυση μικροκυματικών φίλτρων προϋποθέτει την κατανόηση των ιδιοτήτων των γραμμών μεταφοράς. Μια από τις σημαντικότερες κατηγορίες γραμμών μεταφοράς σε σύγχρονα μικροκυματικά κυκλώματα είναι αυτή των επίπεδων γραμμών μεταφοράς. Από τις πλέον χρησιμοποιούμενες επίπεδες διατάξεις γραμμών μεταφοράς είναι η γραμμή μικροταινίας. Η παρούσα πτυχιακή εργασία κάνει μια εκτενή βιβλιογραφική αναφορά στην λειτουργία κυκλωμάτων που χρησιμοποιήται η γραμμή μικροταινίας καθώς και στα μικροκυματικά φίλτρα σε κυκλώματα μικροταινίας. Αρχικά γίνεται αναφορά για τις γραμμές μεταφοράς στα μικροκυματικά κυκλώματα και στην συνέχεια παρουσιάζει την γραμμή μικροταινίας την δομή της και τα χαρακτηριστικά της. Στην συνέχεια περιγράφονται γενικά τα μικροκυματικά φίλτρα, τα είδη μικροκυματικών φίλτρων καθως και τρόποι υλοποίησής τους σε κυκλώματα μικροταινίας. Ιδιαίτερη βάση δίνεται στα διαψηφιακά (interdigital) ζωνοπερατά φίλτρα και στα ζωνοπερατά φίλτρα με διαψηφιακούς πυκνωτές σε ολοκληρωμένα κυκλώματα μικροταινίας όπου παρέχουν ισχυρή σύζευξη. Τέλος με την χρήση του προγράμματος MATLAB γίνεται ο σχεδιασμός ενός διαψηφιακού πυκνωτή με την εμφάνιση ενός γραφικού περιβάλλοντος GUI όπου δίνονται μέσω παραδειγμάτων τα χαράκτηριστικά της διάταξης που επιθυμούμε να υλοποιήσουμε κάθε φορά.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Μπιμπίρης Αθανάσιος
Uncontrolled Keywords: Γραμμές μεταφοράς, Γραμμή μικροταινίας, Μικροκυματικά φίλτρα, Διαψηψιακά (interdigital) ζωνοπερατά φίλτρα, Διαψηφιακός πυκνωτής, Matlab.
Subjects: Κ > Κυκλώματα
Μ > Μικροκύματα
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ (Καστοριά)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 28 Aug 2019 08:00
Last Modified: 28 Aug 2019 08:00
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10059

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top