Πειράματα προσομοίωσης δικτύων με τη χρήση του Packet Tracer (Routing & Switching)

Σαμαράς, Κύριλλος (2019) Πειράματα προσομοίωσης δικτύων με τη χρήση του Packet Tracer (Routing & Switching). BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
EI23_2019.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Τα σύγχρονα δίκτυα όπως και η τεχνολογία εξελίσσονται καθημερνά με γοργούς ρυθμούς για να μπορέσουν να συμβαδίσουν και τις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες των επιχειρήσεων αλλά και των απλών χρηστών. Το διαδίκτυο είναι μέρος της καθημερινότητας μας και οι υπηρεσίες που μας παρέχει θα πρέπει να είναι εύκολα προσβάσιμες ανά πάσα στιγμή και από οπουδήποτε. Για να σταλεί ένα απλό μήνυμα, να πραγματοποιηθεί μια κλήση ομιλίας αλλά και βίντεο μέσω διαδικτύου θα πρέπει πολλές διαφορετικές συσκευές να συνεργαστούν απρόσκοπτα για να παρέχουν μια γρήγορη, ασφαλή αλλά και αξιόπιστη σύνδεση. Από τους μεταγωγείς LAN που συνδέουν συσκευές σε τοπικό δίκτυο μέχρι τους δρομολογητές που μας παρέχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, όλες αυτές οι συσκευές θα πρέπει να ρυθμιστούν σωστά και προσεκτικά ώστε να καλύψουν τις προσωρινές αλλά και μελλοντικές ανάγκες του κάθε χρήστη αλλά και των επιχειρήσεων. Ο σκοπός της εργασίας είναι η ανάλυση των βασικών εννοιών της μεταγωγής, της δρομολόγησης και συγκεκριμένα το ιεραρχικό μοντέλο σχεδίασης δικτύων. Η διεξαγωγή του πειράματος προσομοίωσης που παρουσιάζεται στο τελευταίο κεφάλαιο είναι ένα ιεραρχικό μοντέλο δικτύου, το οποίο παρέχει ευκολία διαχείρισης, επεκτασιμότητα, ευελιξία μειώνοντας τις περιοχές βλάβης σε κάθε επίπεδο έτσι ώστε οι χρήστες να έχουν συνεχόμενη διαθεσιμότητα δικτύου.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Μιχάλας Άγγελος
Uncontrolled Keywords: Δίκτυα μεταγωγής, Εικονικό τοπικό δίκτυο, Μεταγωγέας, Δρομολογητής, Στατική δρομολόγηση, Δυναμική δρομολόγηση, Λίστες ελέγχου πρόσβασης, Μετάφραση διευθύνσεων δικτύου.
Subjects: Δ > Δίκτυα υπολογιστών - Πρωτόκολλα
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ (Καστοριά)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 17 Jul 2019 11:29
Last Modified: 17 Jul 2019 11:29
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10046

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top