Μελέτη και χρήση εργαλείων για ανάπτυξη εφαρμογών σε περιβάλλον Android

Τσίτσι, Φλορίκα and Πασχαλούδη, Ηλιάνα (2019) Μελέτη και χρήση εργαλείων για ανάπτυξη εφαρμογών σε περιβάλλον Android. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
EI25_2019.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (3MB)

Abstract

Το θέμα της εργασίας αφορά μελέτη χρήσης εργαλείων για ανάπτυξη εφαρμογών σε περιβάλλον Android και υλοποίηση μίας εφαρμογής Android. Συγκεκριμένα, η εφαρμογή αφορά ένα σύστημα κρατήσεων σε επιλεγμένα ξενοδοχεία για το νησί της Κέρκυρας μέσω αποστολής email για τον έλεγχο διαθεσιμότητας και ενοικίασης αυτοκινήτων με την ίδια λογική. Η εργασία χωρίζεται σε έξι κεφάλαια. Στο πρώτο κεφάλαιο υπάρχουν ιστορικά στοιχεία για το Android και γίνεται αναφορά στο Open Handset Alliance. Επιπλέον αναλύονται τα χαρακτηριστικά του Android και αναφέρονται τα πλεονεκτήματα του. Στο δεύτερο κεφάλαιο γίνεται μία παρουσίαση και ανάλυση των εκδόσεων του Android. Πιο συγκεκριμένα αναφερόνται οι εκδόσεις από το 2.1 Android 4.3 Jelly Bean μέχρι και το Android Pie. Στο τρίτο κεφάλαιο αναλύεται η αρχιτεκτινική του android ανά επίπεδο. Στο τέταρτο κεφάλαιο παρουσιάζονται τα μέρη μιας εφαρμογής Android. Πιο αναλυτικά, παρουσιάζονται οι δραστηριότητες, οι υπηρεσίες,οι πάροχοι περιεχόμενου, οι δέκτες αναμετάδοσης, οι πόροι και το αρχείο Manifest. Στο πέμπτο κεφάλαιο παρουσιάζονται τα εργαλεία ανάπτυξης εφαρμογής Android. Στην συνέχεια, γίνεται ανάλυση του Android Studio. Και στο τέλος υπάρχει ένα οδηγός εγκατάστασης του Αndroid Studio. Στο έκτο κεφάλαιο έχουμε το πρακτικό κομμάτι της εργασίας. Η δομή της εφαρμογής περιλαμβάνει τρεις βασικές κατηγορίες: Ξενοδοχεία, Ενοικίαση αυτοκινήτου και Χάρτης. Στις δύο πρώτες κατηγορίες υπάρχει κατηγοροποίηση προς την κατηγορία του ξενοδοχείου και του αυτοκινήτου αντίστοιχα. Αφού επιλέξει το αντικείμενο που επιθυμεί (ξενοδοχείο ή αυτοκίνητο) τότε έχει δυνατότητα να κάνει κράτηση συμπληρώνοντας τα στοιχεία του. Αφού εκτελέσει τα παραπάνω τότε ανοίγει η προεπιλεγμένη εφαρμογή email της συσκευής. Τέλος, όσο αφορά την ενότητα χάρτης, προβάλει το νησί της Κέρκυρας.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Τσιάκαλος Απόστολος
Uncontrolled Keywords: Android εφαρμογή, Διαδικτυακή εφαρμογή, Android studio, Εκδόσεις Android, Αρχιτεκτονική Android, Συστατικά εφαρμογής Android, Ανάπτυξη εφαρμογών Android, Εργαλεία ανάπτυξης εφαρμογής Android, Ξενοδοχεία, Κέρκυρα, Χάρτες, Ενοικιάσεις αυτοκινήτων, Τουριστική προβολή, Διαδίκτυο.
Subjects: Β > Βάσεις δεδομένων
Κ > Κινητή τηλεφωνία
Λ > Λογισμικό εφαρμογών - Ανάπτυξη
Τ > Τηλεπικοινωνιακά συστήματα
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ (Καστοριά)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 17 Jul 2019 08:12
Last Modified: 17 Jul 2019 09:19
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10043

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top