Γεωργία ακριβείας με τη χρήση του διαδικτύου των πραγμάτων. Μελέτη περίπτωσης Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς

Ψωμαδάκης, Γρηγόριος (2019) Γεωργία ακριβείας με τη χρήση του διαδικτύου των πραγμάτων. Μελέτη περίπτωσης Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς. Masters thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
MTS3_2019.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (4MB)

Abstract

Το σύστημα γεωργικής παραγωγής είναι αποτέλεσμα μιας πολύπλοκης αλληλεπίδρασης σπόρων, εδάφους, νερού και αγροχημικών προϊόντων. Εναλλακτική λύση για την αύξηση της παραγωγικότητας με βιώσιμο τρόπο, λόγο των περιορισμένων φυσικών πόρων που διαθέτει, χωρίς αρνητικές συνέπειες, είναι η μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας της χρήσης των πόρων. Έφτασε λοιπόν η ώρα να αξιοποιηθούν όλα τα σύγχρονα διαθέσιμα εργαλεία, συνδυάζοντας την τεχνολογία της πληροφορίας και τη γεωργική επιστήμη για τη βελτίωση της οικονομικής και περιβαλλοντικά βιώσιμης καλλιέργειας. Η γεωργία ακριβείας συνδυάζει τις νέες τεχνολογίες που επωμίζονται την εποχή της πληροφορίας με μια ώριμη γεωργική βιομηχανία. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης καλλιεργειών που επιχειρεί να ταιριάζει με το είδος και την ποσότητα των εισροών με τις πραγματικές ανάγκες καλλιέργειας για μικρές περιοχές εντός ενός αγροτικού τομέα. Αυτός ο στόχος δεν είναι καινούργιος, αλλά οι νέες τεχνολογίες που είναι τώρα διαθέσιμες επιτρέπουν την υλοποίηση της έννοιας της γεωργίας ακριβείας σε ένα πρακτικό περιβάλλον παραγωγής. Η παρούσα διπλωματική εργασία έχει ως αντικείμενο την ανάλυση της παρούσας κατάστασης γεωργίας ακριβείας στην Περιφερειακή Ενότητας Καστοριάς αλλά και πανελλαδικά και την δημιουργία νέου προτεινόμενου μοντέλου με χρήση τεχνολογιών IoT. Παρουσιάζονται συσκευές και λύσεις λογισμικού που μπορούν να βελτιώσουν ή και να αντικαταστήσουν τα υπάρχοντα δίκτυα. Στο τελευταίο μέρος της παρούσας διπλωματικής εργασίας γίνεται μια προσπάθεια προσομοίωσης του νέου προτεινόμενου μοντέλου λειτουργίας του δικτύου αγρό-μετεωρολογικών σταθμών. Η υλοποίηση γίνεται με την χρήση τεχνολογίας λογισμικού έξυπνων κινητών τηλεφώνων και γλωσσών ανοικτού κώδικα και παρατίθενται συμπεράσματα και προτάσεις πάνω στις οποίες θα μπορούσε να βασιστεί και να συνεχιστεί η μελέτη.

Item Type: Thesis (Masters)
Corporate Creators: Μιχάλας Άγγελος
Uncontrolled Keywords: Διαδίκτυο των πραγμάτων, Γεωργία ακριβείας, Έξυπνα κινητά, Γεωργία περιορισμών εκροών.
Subjects: Γ > Γλώσσες προγραμματισμού (Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές)
Κ > Κινητή τηλεφωνία
Λ > Λογισμικό εφαρμογών - Ανάπτυξη
Τ > Τηλεπικοινωνιακά συστήματα
Divisions: Μεταπτυχιακές Διατριβές > ΠΜΣ Σύγχρονα Συστήματα Τηλεπικοινωνιών, Τεχνολογίες Διαδικτύου και Ασφάλεια Συστημάτων
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 17 Jul 2019 07:32
Last Modified: 17 Jul 2019 08:09
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10042

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top