Ο ρόλος της Επιτροπής Ελέγχου στις εισηγμένες εταιρείες του Χ.Α.Α.

Καραδήμος, Κωνσταντίνος Γ. (2019) Ο ρόλος της Επιτροπής Ελέγχου στις εισηγμένες εταιρείες του Χ.Α.Α. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
D2_2019.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (919kB)

Abstract

Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι να εξετασθεί αναλυτικά η Επιτροπή Ελέγχου, τα χαρακτηριστικά της και ο ρόλος που αυτή διαδραματίζει ως προς την αποτελεσματικότητα της διακυβέρνησης. Ακόμη, σκοπός της εργασίας είναι να διερευνηθεί ο ρόλος της Επιτροπής Ελέγχου στις εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών εταιρείες. Η δομή της εργασίας έχει ως εξής: στο 1ο Κεφάλαιο δίνεται ο ορισμός της εταιρικής διακυβέρνησης, τα συστήματα και η σημασία αυτής. Στο 2ο Κεφάλαιο παρουσιάζονται γενικά στοιχεία για τις Επιτροπές Ελέγχου. Πραγματοποιείται ιστορική αναδρομή του όρου και δίνεται το εννοιολογικό πλαίσιο. Μελετάται η αναγκαιότητα σύστασης των επιτροπών ελέγχου και στην συνέχεια γίνεται αναφορά στα μέλη των επιτροπών ελέγχου και τα χαρακτηριστικά τους. Στο 3ο Κεφάλαιο αναλύονται ο σκοπός, τα καθήκοντα και οι υποχρεώσεις των Επιτροπών Ελέγχου. Στο 4ο Κεφάλαιο μελετάται η σχέση των Επιτροπών Ελέγχου με τα Διοικητικά Συμβούλια, την διαχείριση, τον εσωτερικό και εξωτερικό έλεγχο και την ποιότητα των οικονομικών καταστάσεων. Στο 5ο κεφάλαιο πραγματοποιείται εκτενής βιβλιογραφική ανασκόπηση σχετικά με την σημασία των επιτροπών ελέγχου, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Στο τέλος παρουσιάζονται τα συμπεράσματα της εργασίας.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Αντωνιάδης Ιωάννης
Uncontrolled Keywords: Επιτροπή Ελέγχου, Εταιρική Διακυβέρνηση, Εισηγμένες εταιρείες, Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών (Χ.Α.Α.)
Subjects: Ε > Ελεγκτική (Λογιστική)
Divisions: Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας > Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Κοζάνη)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 27 Jun 2019 10:37
Last Modified: 27 Jun 2019 10:38
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10020

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top